onsdag 1 januari 2020

ANSJOVIS-TORSK /4 PORT.




                           HEJSAN !

Smaka på det här då !
Tomat, dill och kryddig ANSJOVIS,
ger torsken en smakskjuts rakt in i ugnen .
Så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
600g FISKFILE', t ex torsk
1 liten ask ANSJOVISFILEER
ca 50 g
3/4 tsk salt
2,5 dl mellangrädde
1 msk ströbröd
2 tomater
1 knippa dill

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
Låt ansjovisen rinna av men spara spadet .
Finhacka  ansjovisen och bred den över fisken.
Salta och vik ihop  FILEERNA om de är tunna.
LÄGG dem i en smord ugnssäker form.
Häll över ansjovisspadet och grädden , strö över
ströbrödet .
STEK fisken i övre delen av ugnen ca 20 minuter.
Hacka tomaterna och dillen .
Strö det över fisken när det återstår några minuter-

SERVERA med kokt potatis , + en grönsallad.

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: