söndag 2 februari 2020

LINFRÖBULLAR, 30 ST .



                         HEJSAN !

mmm.... himla goda !

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
1/2 liter fingervarmt vatten, 37 grader
100 g keso
1 tsk salt
1 msk strösocker (jästen "äter" upp det)
2 msk olja
2 msk linfrö
13 - 14 dl vetemjöl
eller
8 dl vetemjöl + 6 dl grahamsmjöl
PENSLING :  Ett uppvispat  ägg. + sesamfrön.

SÅ HÄR GÖR DU ;
SMULA  jästen  i  en  bunke,  häll  över  vattnet  och rör om.
Tillsätt  keso,  salt  socker,  olja,  linfrö  och 12 dl  av  mjölet.
Spara  resterande  mjöl  till  utbakningen.
ARBETA  degen  blank  och  smidig  och  låt  jäsa  30 - 40 min
under  bakduk .
KNÅDA  degen .  DELA  den  i  3  delar  och  rulla  till  längder.
Dela  varje  längd  i  10  delar .
Forma  dem  till  runda  bullar  och  lägg  på  bakplåtspappers -
klädd  plåt .  LÅT  jäsa  30  minuter .
PENSLA  bullarna  med  ägg ,  gott  med  sesamfrön  över .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: