söndag 2 februari 2020
LINFRÖBULLAR, 30 ST .
HEJSAN !
mmm.... himla goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
1/2 liter fingervarmt vatten, 37 grader
100 g keso
1 tsk salt
1 msk strösocker (jästen "äter" upp det)
2 msk olja
2 msk linfrö
13 - 14 dl vetemjöl
eller
8 dl vetemjöl + 6 dl grahamsmjöl
PENSLING : Ett uppvispat ägg. + sesamfrön.
SÅ HÄR GÖR DU ;
SMULA jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om.
Tillsätt keso, salt socker, olja, linfrö och 12 dl av mjölet.
Spara resterande mjöl till utbakningen.
ARBETA degen blank och smidig och låt jäsa 30 - 40 min
under bakduk .
KNÅDA degen . DELA den i 3 delar och rulla till längder.
Dela varje längd i 10 delar .
Forma dem till runda bullar och lägg på bakplåtspappers -
klädd plåt . LÅT jäsa 30 minuter .
PENSLA bullarna med ägg , gott med sesamfrön över .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar