söndag 8 mars 2020

FALUKORVSGRATÄNG MED GNOCCHI, 4 PERS, 30 MIN.




                          HEJSAN !

mmm... det här är himla gott !
Prova den här rätten med en trotjänare
från det italienska köket - gnocchi .
En maträtt för STORA och små !
HÄR ÄR RECEPTET:
500 g potatisgnocchi / gnocchi
200 g falukorv
1 purjolök, bara det vita
2 msk olja till stekning
salt och peppar
smör till formen
2 dl riven västerbottenost
1 dl brödsmulor
av vitt bröd
SÅS :
2 dl CREME Fraiche
1 dl grädde
1 msk DIJONSENAP
1 dl finhackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
TÄRNA falukorven i 1x1x1cm stora bitar
och skär löken i tunna skivor .
HETTA upp 2 msk olja i en stekpanna.
Fräs korven och löken tills löken känns mjuk.
Rör i gnocchin och låt den fräsa med  i 2-3 min.
Smaka av med salt och peppar och ställ åt
sidan .
VISPA ihop alla ingredienserna till såsen
i en skål .
SMÖRJ en gratängform .
Lägg i gnocchin och korvfräset .
Ringla över såsen, täck med osten och strö
brödsmulorna överst .
GRÄDDA i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

SMAKLIG MÅLTID och  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: