lördag 28 mars 2020

SKEPPARGRYTA , - TORSKFILE'ER,,,, 4 PORT




                         HEJSAN !

,,,,LÄTTLAGAD  BJUDMAT .
HÄR ÄR RECEPTET :

600 g TORSKFILE'ER
2 tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl finhackad dill
2 dl vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA den djupfrysta fisken något .
Skär den i 3 cm tjocka skivor,  dela 
färska FILE'ER om de är stora .
Skölj tomaterna och skär dem i skivor.
LÄGG dem i en låg, vid kastrull .
Lägg fisken på tomaterna .
Strö över salt, peppar och dill .
Häll på grädden .
LÅT alltsammans koka på svag värme
under lock  5 - 15 minuter .
(den längre tiden för otinad fisk)

SERVERA  med kokt potatis och  bladsallad .

SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !



Inga kommentarer: