söndag 19 april 2020

CHOKLADKAKA MED BÄR OCH VANILJSKUM....10 BITAR.



                      HEJSAN !

Nyttig choklad-godis,  mmm... Himla gott
och läskande .

RÅSOCKER  eller MUSCOVADOSOCKER
ger en lite fylligare smak än vanligt socker.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg
1 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
25 g smält smör/margarin
1/2 dl mellanmjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
GARNERING :
200 g jordgubbar
400 g hallon
VANILJ-SKUM :
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl standardmjölk
1 msk strösocker

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Smörj och mjöla eller bröa en kakform
med löstagbar kant , ca 20 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt .
TILLSÄTT  citronskal , smör och mjölk .
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker
och kakao .  Rör ner i smeten .
GRÄDDA  nederst i ugnen i 10 - 15 min.
Låt kakan svalna .
FÖRDELA hackade och lätt mosade bär
på kakan .
Ställ kakan kallt .
Halvera vaniljstången på längden och skrapa
ur fröna .
LÄGG vaniljstång, frön, mjölk och socker i
en kastrull .
Sjud på svag värme i 5 minuter .
Ta upp vaniljstången .
MIXA såsen till ett skum .
Servera till kakan .

LYCKA  TILL !




Inga kommentarer: