torsdag 30 april 2020
EN SVENSK KLASSIKER,,,, 4 PERS.
HEJSAN !
,,,, SMÖRGÅSTÅRTAN .
Efter 2 timmar i kylen, är smörgåstårtan
klar att serveras....mmm..!
HÄR ÄR RECEPTET :
3 runda brödkakor, ca 17 cm i diam.
eller 1 rund tredelad smörgåsbotten
Smör /margarin
FYLLNING 1 :
1 dl lätt - CREME fraiche
2 msk lättmajonnäs
1/2 dl krossad ananas
1/2 dl finhackad basilika
FYLLNING 2 :
4 skivor rökt skinka
1/2 äpple
1 dl lätt - CREME fraiche
1 dl kesella
GARNERING :
1/2 dl lätt - CREME fraiche
1/2 dl lättmajonnäs
ca 1/2 dl hackad, färsk basilika
ca 1 dl hackad persilja
2 skivor ananas
4 skivor rökt skinka
1 nektarin
några basilika blad
8 körsbärstomater
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRA alla brödskivorna .
Lägg ut den första botten .
Blanda ingredienserna till fyllning 1
och bred på brödet .
LÄGG på nästa botten .
Hacka skinkan och skär äpplet i
tärningar .
Blanda med CREME fraiche och kesella .
Fördela blandningen över brödet .
Täck med den tredje bottnen .
Lägg i plastpåse eller plastfilm i
kylen i ca 2 timmar .
RÖR ihop CREME fraiche och majonnäs
till garneringen .
Bred blandningen över och runt tårtans kanter.
Blanda basilikan och persiljan och garnera
tårtans kanter .
SKÄR ananasen i bitar och lägg på mitten av
tårtan .
Forma skinkskivorna till rosor och fördela runt om.
Skär nektarinen i klyftor och lägg mellan skinkskivorna.
GARNERA :
Med några fräscha basilikablad .
Halvera tomaterna och lägg runt tårtan .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar