måndag 20 april 2020

PANERAD RÖDSPÄTTA, 4 PORT.



                            HEJSAN !
mmm...,
Panerad rödspätta med äppel- och russinsås .
Min goda vän Monas, var pigg på att ta till
lite vad som helst, när det fattades något.
Därav denna russinsås .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd/havrekli
1 1/2 tsk torkad dragon
salt
500 g rödspätta -FILE'ER
smör/margarin till stekning
TILLBEHÖR :
äpple- och russinsås
kokt potatis
sallad

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA upp ägget i en djup tallrik .
Blanda ströbröd/havrekli, dragon
och salt i en annan djup tallrik .
Vänd rödspättorna först i det upp-
vispade ägget och sedan i ströbröds-
blandningen .
Lägg fisken på en tallrik .
STEK rödspättorna i en stekpanna
med ganska mycket smör.
Lägg dem åt sidan allt eftersom .

ÄPPEL och RUSSINSÅS :
Blanda 4 dl turkisk yoghurt och
3 msk svensk senap i en skål .
Skölj och skär 1 litet äpple i
tärningar  och rör ner i yoghurten
tillsammans med 3/4 dl ljusa russin.
Smaka av med salt och peppar .

SERVERA med kokt potatis ,
äpple- och russinsås, och en
sallad .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: