måndag 25 maj 2020
LISES, FRANSKA, 25 BITAR .
HEJSAN !
Bullar typ "franska" men bakade med både vetemjöl och rågsikt .
De blir saftiga och den markerade salta smaken gör brödet mycket
användbart till soppor, smårätter med mera...
Den som vill undvika salt, minskar på mängden .
OCKSÅ NYBÖRJAR - BAGARE, lyckas med det här brödet .
HÄR ÄR RECEPTET :
7 dl vetemjöl- BERTE QVARN,
7 dl rågsikt
2 påsar torrjäst
1/2 - 1 msk salt
125 g smör/margarin
5 dl vatten (45 - 50 grader )
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl, jäst och salt och fördela smöret
i mjöl-blandningen med fingertopparna .
Tillsätt det varma vattnet och arbeta ihop degen.
Den får inte bli för fast .
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek .
DELA degen i 25 bitar som formas till bullar,
runda eller ovala .
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och klipp
ett jack i runda bullar och två jack i oval bulle .
Låt dem jäsa upp ordentligtunder bakduk, 30 min ,
GRÄDDA sedan i 250 grader i 10 - 15 minuter .
Ca 25 bullar .
Ska Du äta soppa , så känner DU Dig riktigt lyxig -
med hemma bakat bröd ,,, så himla gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar