måndag 18 maj 2020

MAJSKORNSBULLAR MED CREME FRAICHE, 3-4 PORT.



                    HEJSAN !

Prova det här till lunch !
mmm....!

HÄR ÄR RECEPTET :
3-4 salladslökar.
2 burkar majskorn a' ca 400 g
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
3 msk rapsolja

TILL SERVERING :
1 dl CREME fraiche, gärna smaksatt
eller 1 dl CREME CHEESE

SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skiva salladslöken fint.
LÄGG majskorn och mjöl blandat
med bakpulver i en matberedare och
kör till en jämn massa .
Tillsätt ett ägg i taget under maskinens
gång .
HETTA upp oljan i en panna .
Lägg i smeten i ca 2 msk stora klickar
och grädda bullarna gyllengula på båda
sidor, ca 3 minuter .
SERVERA med CREME Fraiche eller
CREME CHEESE .
Hackad röd paprika i småbitar kan Du
strö över bullarna, + några skivor knaperstekt
bacon passar bra till .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: