tisdag 28 juli 2020
LIMEKYCKLING MED GRÖNSAKSFRÄS, 4 PORT.
HEJSAN !
Pippi med sting ! Chili, lime och vitlök
sätter spännande smak på denna rätt ,
som serveras på en bädd av grönsaker .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 Kyckling-FILEER,
4 skivor rökt skinka
fint rivet skal av
4 limefrukter
4 tsk sojasås
3 tsk olja
2 vitlöksklyftor- skivade
1 finhackad chilifrukt
1 gul paprika
1 orange paprika
8 salladslökar
1 kruka rucolasallad
1/2 burk fetaost i marinad
SÅ HÄR GÖR DU :
KLÄ kyckling- FILEERNA med skinkan
och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
BLANDA limeskal och saft, soja, olja,
pressad vitlök, chilifrukt och häll över FILEERNA.
Ugnsbaka ca 15 minuter i 225 grader .
STRIMLA paprikor och lök .
Lägg dem bredvid kycklingen på plåten
och vänd dem i marinaden .
Ugnsbaka ytterligare 20 minuter .
VÄND ner rucolan bland grönsakerna .
Lägg upp på tallrikar och strö fetaosten över .
SÅ HIMLA GOTT !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar