måndag 17 augusti 2020

KRÄMIG NÖTKAKA MED APELSINGRÄDDE, 8-10 BITAR .



                     HEJSAN !
DETTA är en himmelskt god kaka som gärna
ska vara lite kladdig i mitten.
Servera med vispad grädde smaksatt med
rivet apelsinskal .

HÄR ÄR RECEPTET :
3dl hasselnötter
1 dl smör- &rapsolja
2 dl strösocker
3 ägg
250 kesella kvarg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
1/2 tsk bakpulver

APELSINGRÄDDE :
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Mixa 2 dl av hasselnötterna och rör ihop
med smör-&rapsolja och socker .
Tillsätt äggen, ett i taget och hälften av
kvargen .
BLANDA mjöl, salt och bakpulver och
rör ner i smeten .
Häll den i en smord och bröad form  med
löstagbar kant ca 24 cm i diameter .
GROVHACKA resten av nötterna och
strö över smeten .
GRÄDDA kakan i mitten av ugnen 18-20 min.
Låt svalna .
Vispa grädden och rör ner florsocker, resten
av kvargen och apelsinskal .

SERVERA apelsingrädden till kakan .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: