söndag 23 augusti 2020
MIN BÄSTA PÄRONKAKA .
HEJSAN !
Av väninnan Britt, fick jag det här receptet
för många år sedan och kakan är fortfarande
en favorit i familjen .
HÄR ÄR RECEPTET :
5 - 6 päron, förvällda , eller
1 stor burk
100 g smör / margarin
1 dl strösocker
3 ägg
2 msk vetemjöl
100 g mald sötmandel
4 malda bittermandlar
1 påse flagad mandel
UGN : 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG de avrunna päronen i en smord och bröad
form med löstagbar botten .
RÖR smör och socker pösigt .
Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt .
Blanda ner mandeln blandad med mjölet .
HÄLL smeten över päronen, strö över flagad mandel
och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter .
SERVERA kakan ljummen , men gärna med en klick
vispad grädde eller halvsmält glass .
Kakan går bra att frysa .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar