HEJSAN !
FÄRDIGKAVLAD smördeg är lätt att hantera och ger ett frasigt pajlock .
HÄR har jag gjort en köttfärspaj som förutom köttfärs innehåller vita bönor
i tomatsås samt bacon .
PERFEKT när man har hungriga ungdomar runt bordet .
mmm....! himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 rulle färdigkavlad pajdeg
FYLLNING :
2 skivade rödlökar
2 msk smör/ margarin
500 g köttfärs
1 tsk salt, nymalen svartpeppar
3 msk chilisås
1 burk vita bönor i tomatsås ca 400 g
några droppar tabascosås
1 förpackning tärnad bacon
PENSLING
1 uppvispat ägg, sesamfrön
TILLBEHÖR
Strimlad Isbergs-sallad tillsammans med
gurka, tomat och röd paprika .
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS rödlöken mjuk i smör i en stekpanna.
Tillsätt köttfärs och rör under tiden med en trägaffel
så att köttfärsen blir smulig .
Smaksätt med salt, peppar och chilisås .
TILLSÄTT vita bönor och smaka av med tabascosås .
Lägg bacontärningar i en torr stekpanna, fräs dem knapriga .
LÄGG köttfärssåsen i en ugnsfast form , strö över bacon .
Så här långt kan DU förbereda .
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER
Skär remsor av smördegen och lägg runt kanten på köttfärsen .
Täck med resten av degen och tryck till runt kanterna .
SPORRA ut dekorationer av överbliven deg .
PENSLA ytan med uppvispat ägg .
Lägg på dekorationer, pensla dem och strö på sesamfrön .
GRÄDDA pajen mitt i ugnen 25 - 35 minuter tills den är gyllengul .
SERVERA med en bladsallad och cocktailtomater .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar