torsdag 5 mars 2020
KASSLER MED PEPPARROTSSÅS , 4 PORT.
HEJSAN !
Kasslerns rökta, lite salta smak passar fint
till det fräscha stinget pepparroten har .
Med potatis i samma kastrull blir det en
go gryta .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g kokt potatis
400 g kassler
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk redning för ljus sås
2 msk riven pepparrot
salt, peppar
200 g sockerärter
TILLBEHÖR :
3 tomater
2 salladslökar
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar
GARNERING :
hackad persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR potatisen i mindre bitar .
Tärna kasslern.
BLANDA grädde, mjölk och vatten
i en kastrull .
Smula ner buljongtärningen och låt
koka upp .
Blanda ner redning och pepparrot .
Smaka av med salt och peppar .
GE sockerärterna ett snabbt
uppkok i lättsaltat vatten .
Låt dem rinna av . Vänd ner potatis,
kassler och sockerärter i såsen och låt
allt bli varmt . Garnera med persilja.
SKÖLJ och skiva tomaterna .
Strimla salladslökarna. Blanda .
Rör samman olja och vinäger .
Smaka av med salt och peppar .
Vänd ner dressingen i salladen .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar