torsdag 5 mars 2020

KASSLER MED PEPPARROTSSÅS , 4 PORT.




                         HEJSAN !

Kasslerns rökta,  lite salta smak passar fint
till det fräscha  stinget pepparroten har .
Med potatis i samma kastrull blir det en
go gryta .

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g kokt potatis
400 g kassler
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk redning för ljus sås
2 msk riven  pepparrot
salt, peppar
200 g sockerärter
TILLBEHÖR :
3 tomater
2 salladslökar
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar
GARNERING :
hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR potatisen i mindre bitar . 
Tärna kasslern.
BLANDA grädde, mjölk och vatten
i en kastrull .
Smula ner buljongtärningen och låt
koka upp .
Blanda ner redning och pepparrot .
Smaka av med salt och peppar .
GE sockerärterna  ett snabbt
uppkok i lättsaltat vatten .
Låt dem rinna av .  Vänd ner potatis,
kassler och sockerärter i såsen och låt
allt bli varmt .  Garnera med  persilja.
SKÖLJ och skiva tomaterna .
Strimla salladslökarna.  Blanda .
Rör samman olja och vinäger .
Smaka av med salt och peppar .
Vänd ner dressingen i salladen .

SMAKLIG MÅLTID !


Inga kommentarer: