onsdag 25 mars 2020

VEGETARISK CURRYGRYTA, 4 PERS.




                              HEJSAN !

mmm...himla gott, för både stora och små !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk hackad chilifrukt
1 msk rapsolja
2 msk curry
2 morötter i stora bitar
3 kvistar stjälkselleri
1 burk krossade tomater, 400 g
4 dl kokosmjölk
2 dl vatten +
1-2 grönsaksbuljongtärningar
300 g blomkål i små buketter
400 g potatis i tärningar
175 g HARICOTS VERTS
3 msk koriander

SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skölj purjolöken , skär i bitar .
Skala och finhacka vitlöken, dela och kärna ur
chilifrukten, finhacka .
HÄLL rapsoljan i en tjockbottnad kastrull.
Fräs purjolök, vitlök och chili glansigt , pudra
över curry .
TILLSÄTT morötter och stjälkselleri skurna i
bitar.
Häll över tomater, kokosmjölk och tillsätt
grönsaksbuljong .
Låt sjuda  15 minuter .
TILLSÄTT blomkålsbuketter, tärnad potatis och
HARICOTS VERTS  skurna i bitar och koka
ytterligare  10 min .
STRÖ över hackad persilja.

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


Inga kommentarer: