söndag 27 december 2020

NYÅRET -20- 21 , CHOKLAD - OCH KAFFEMOUSSE, 4- 6 PORT .




                                          HEJSAN  !

Len  och  ljuvligt  god  och  dessutom  mycket  lättgjord 
är  den  här  moussen .
Det  viktiga  är  att  inte  vispa  grädden  för  hårt -
den  ska  vara  lättvispad ,  annars kan  moussen  bli  grynig .

EN  RIKTIGT  LYXIG  KAFFEMOUSSE !

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2   dl   starkt  kaffe
100  g  mörk  choklad 
1  äggula
3  dl  vispad  grädde
GARNERING :
Chokladkaffebönor
eller  flisad  choklad 

SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL det  varma  kaffet  i  en  liten  kastrull .
Bryt  chokladen  i  bitar  och  låt  den  smälta 
i  kaffet  över  svag  värme .
NÄR  chokladen  är  helt  smält  dra  åt  sidan 
och  rör  ner  äggulan .   LÅT  svalna .
VISPA  grädden  löst .
Rör  ner  chokladen  i  grädden  och  blanda 
försiktigt . 
HÄLL  upp  i  glas  eller portionsformar  .
Låt  stelna  i  kylen  minst  3  timmar .
GARNERA  med  chokladböna  eller flisad 
choklad  före  serveringen .

GOTT NYTT ÅR !

Inga kommentarer: