HEJSAN !
Len och ljuvligt god och dessutom mycket lättgjord
är den här moussen .
Det viktiga är att inte vispa grädden för hårt -
den ska vara lättvispad , annars kan moussen bli grynig .
EN RIKTIGT LYXIG KAFFEMOUSSE !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 dl starkt kaffe
100 g mörk choklad
1 äggula
3 dl vispad grädde
GARNERING :
Chokladkaffebönor
eller flisad choklad
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL det varma kaffet i en liten kastrull .
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta
i kaffet över svag värme .
NÄR chokladen är helt smält dra åt sidan
och rör ner äggulan . LÅT svalna .
VISPA grädden löst .
Rör ner chokladen i grädden och blanda
försiktigt .
HÄLL upp i glas eller portionsformar .
Låt stelna i kylen minst 3 timmar .
GARNERA med chokladböna eller flisad
choklad före serveringen .
GOTT NYTT ÅR !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar