HEJSAN !
MMM....! Visst är det väl gott med efterrätt emellanåt !
Men DU kan även ha den till mellanmål.
Bjud kakan ljummen tillsammans med bär eller sylt
och vispad grädde .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g sötmandel
2 bittermandlar
3 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
500 g keso
2 dl vispgrädde
TILLBEHÖR :
Bär eller sylt och vispad grädde
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÅLLA , skala och finhacka mandelsorterna .
VISPA ägg och strösocker pösigt .
Rör ner hackad mandel, mjöl och keso .
Vispa grädden och rör ner den i keso-smeten .
HÄLL smeten i smord eldfast form som rymmer
1 1/2 liter . Grädda mitt i ugnen ca 1 timme .
Täck formen mot slutet med folie om ytan blir
för mörk . OSTKAKAN kan bjudas varm eller ljummen .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar