tisdag 26 januari 2021

MINA , TOSCABULLAR CA 24 ST.




                                         HEJSAN  !

RIKTIGA  GODINGAR  !   mmm...!

HÄR ÄR  RECEPTET :
75 g smör / margarin
6 1/2 dl vetemjöl
25 g jäst
2 dl mjölk
2 msk strösocker
FYLLNING :
3 msk  smör
2 msk socker
GLASYR :
50 g skållad flagad mandel
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRDELA  smöret i  6 dl av  mjölet .
Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken .
Blanda ner jästen, resten av den kalla mjölken 
och sockret i smör - och mjöl- blandningen .
Arbeta samman och tillsätt eventuellt lite mer mjöl .
TA upp degen  på mjölat bakbord .
Kavla till en  avlång fyrkant, ca 1 cm tjock .
RÖR samman  smör  och  socker  till  fyllningen 
och  bred  ut på degen .  RULLA ihop .
Skär längden i ca 24 bitar .
Lägg  i  pappers-formar på plåt .
LÅT bullarna jäsa ca 1 timme .
BLANDA ingredienserna  till glasyren i en  liten 
tjockbottnad  kastrull .
GRÄDDA bullarna  i 250 grader , 3 - 4 minuter.
TA ut plåten när glasyren kokat upp .
Låt glasyren koka upp och  fördela  den på bullarna .
GRÄDDA YTTERLIGARE 3 -4 MIN.
NU är det klart !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: