HEJSAN !
Detta är en vanlig efterrätt förr om åren !
Färska eller frysta rabarber .
HIMLA GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g färska eller frysta rabarber (ca 1 cm skurna bitar)
4 dl vatten
1 urskrapad vaniljstång
1 dl strösocker
FLARN :
1/2 dl hyvlad mandel
1 msk RUMSTEMPERERAT smör /margarin
2 msk socker
1 msk vit sirap eller glukos
1 krm malen kardemumma
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp sopp-ingredienserna och låt dem sjuda i ca 20 minuter.
MIXA med stavmixer och låt svalna .
BLANDA samman flarn-ingredienserna till en jämn smet .
KLICKA ut teskedsstora klickar med ca 5 cm mellanrum på en
bakplåtspappersklädd plåt .
GRÄDDA i mitten av ugnen i 175 grader i ca 5 minuter .
SERVERA soppan tillsammans med flarnen .
(Sommartid serveras soppan väl kyld )
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar