tisdag 16 februari 2021

FESTLIG SPARRISBRUSCHETTA MED TOMAT OCH .... 4 SMÖRG...





                                              HEJSAN  !

EN gratinerad  smörgås kan bli en hel måltid .
Lätt att göra och serveras direkt från ugnen tillsammans med kall salsa -
en smörgås som kommer bli uppskattad .... himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket djupfryst grön sparris , ca 200 g
4 skivor grovt lantbröd eller vitt
2 halverade vitlöksklyftor
ca 2 msk olja
1 påse 150 g grovt riven västerbottenost 
eller ca 2 dl annan smakrik ost
TOMAT -OCH AVOKADOSALSA :
4 fasta tomater
1 avokado i tärningar
1 rödlök, fint hackad
1 vitlöksklyfta , fint hackad
saften av 1 lime eller 1/2 citron 
2 msk finhackade korianderblad 
1/2  tsk salt

SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med salsan ,  som blir godare av att stå och dra 
en stund i kylen .
Dela tomaterna i klyftor, ta bort kärnhuset och skär köttet
i tärningar .
Blanda samman tomater, avokadotärningar, hakad rödlök
och vitlök .   HÄLL på  limesaft  blanda ner koriander eller
persilja och salta .
STÄLL salsan kallt .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Koka  sparris enligt anvisning på förpackning.
Gnid  brödskivorna  med  halverade  vitlöksklyftor .
Pensla  med  olivolja  och rosta dem  knapriga  i  ugnen .
FÖRDELA  sparrisen  på  brödskivorna .
Strö  över  riven  ost .
Gratinera  smörgåsen mitt i ugnen  5-10 min, tills  osten 
smält .
SERVERA  BRUSCHETTAN  direkt  från  ugnen ,
tillsammans  med  salsan .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: