HEJSAN !
FÖRUTOM VETEGRODDAR, ÄR DET APELSIN OCH HONUNG I DEGEN
DET GER FIN SMAK ÅT FRUKOSTBULLARNA .
HIMLA GODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl vetekross
1 1/2 dl vatten
25 g jäst
2 dl vatten
1 dl apelsinjuice (spädd)
1 msk rapsolja
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl vetegroddar
ca 450 g kärnvetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA vetekross med 1 1/2 dl vatten i en kastrull
och koka i ca 10 minuter till en tjock gröt .
Låt gröten svalna och bli ljummen .
SMULA ner jästen i en degbunke .
Värm vattnet fingervarmt.
Häll lite av vattnet över jästen .
Rör ut den .
Tillsätt resten av vattnet, gröt, apelsinjuice, olja,
honung, salt, vetegroddar och det mesta av mjölet.
KNÅDA degen ordentligt .
Låt den jäsa övertäckt i rumstemperatur (ca 20 grader)
till dubbel storlek .
DELA degen i 14- 15 bitar . FORMA dem till bullar .
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem
jäsa till dubbel storlek .
GRÄDDA långt ner i ugnen i 200 grader , ca 20 min.
Låt svalna på galler .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar