onsdag 26 maj 2021

VETEGRODDSBULLAR, MATBRÖD ,14- 15 ST .



                                         HEJSAN !


FÖRUTOM VETEGRODDAR, ÄR DET APELSIN OCH HONUNG I DEGEN
DET GER  FIN SMAK ÅT FRUKOSTBULLARNA .
HIMLA GODA !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl  vetekross
1 1/2  dl vatten
25 g jäst
2 dl vatten
1 dl apelsinjuice (spädd)
1 msk rapsolja
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl vetegroddar 
ca 450 g kärnvetemjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA vetekross  med  1 1/2 dl vatten i en kastrull
och  koka  i  ca  10  minuter  till  en  tjock  gröt .
Låt gröten svalna och bli ljummen .
SMULA ner  jästen  i  en  degbunke .
Värm  vattnet  fingervarmt.
Häll lite  av  vattnet  över  jästen .
Rör  ut den .
Tillsätt resten  av  vattnet,  gröt,  apelsinjuice,  olja,
honung,  salt,  vetegroddar  och  det  mesta av  mjölet.
KNÅDA  degen  ordentligt  .
Låt  den  jäsa  övertäckt  i  rumstemperatur (ca 20 grader)
till  dubbel  storlek .
DELA  degen i  14- 15 bitar .  FORMA dem  till  bullar .
Lägg dem  på  en  plåt  med bakplåtspapper  och  låt dem
jäsa  till  dubbel  storlek .
GRÄDDA  långt  ner i  ugnen i 200 grader , ca  20  min.
Låt svalna på galler .

LYCKA  TILL !





Inga kommentarer: