fredag 9 juli 2021

MONAS, APELSINCHOKLAD- MOUSSE , 4 PORT .




                                           HEJSAN  !

mmm...!  Så  himla  gott !
Min  goda  vän  MONAS  gjorde  denna,  suveränt  goda efterrätt  ,
efter en  njutbar  middag .

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g  70%  choklad , gärna med FLINGSALT
5  dl  Turkisk yoghurt
1  apelsin , gärna KRAV-märkt .

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA  chokladen i bitar .
Smält  chokladen  i  en  djup  tallrik ovanpå 
en  kastrull  med  lite  kokande  vatten .
Blanda  den  smälta  chokladen med  yoghurten.
TVÄTTA  apelsinen  och  riv  ned  skalet  i  smeten ,
spar  lite  skal  till  dekoration .
Pressa  ur  2  msk  apelsinsaft .
SERVERA  moussen  i  fyra  vackra  skålar  eller  glas .
mmm... ,så himla gott !
DEKORERA  med  apelsinskal .

ALL  LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: