HEJSAN !
MARINERADE soltorkade tomater gör denna
kantarellpaj extra smakrik , mm...himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl
125 g smör /margarin
3 msk vatten
FYLLNING :
400 g kantareller
1 gul lök
1 /2 squash (350 g)
1 msk + 1 msk smör
1 dl marinerade soltorkade tomater
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
100 g prästost , riven
GARNERING : färsk timjan
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop mjöl och smör i en matberedare .
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg .
Tryck ut den i 4 portionsformar , ca 12 cm i diameter ,
eller i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Nagga med en gaffel . Ställ formarna i kylen ca 30 minuter .
SÄTT ugnen på 200 grader . GRÄDDA pajskalen mitt i ugnen
ca 10 minuter .
FYLLNING : Ansa kantarellerna och halvera de största .
Skala och hacka löken . Skär squashen i bitar .
STEK svamp och lök i 1 msk smör i en stekpanna
tills vätskan kokat bort .
Ta upp det och stek sedan squashen i 1 msk smör 2 - 3 min.
Hacka tomaterna . Lägg svamp, lök, squash och tomater i
pajskalen .
VISPA upp ägg, mjölk, grädde, salt och peppar .
Häll äggstanningen över grönsakerna och strö på osten .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 25 minuter .
GARNERA pajerna med timjan och servera .
VARSÅGODA och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar