tisdag 16 november 2021

SAFFRANSPASTA MED CITRONGRÖNT , 4 PORT.

  


                                            HEJSAN !

HÄRLIGT GYLLENGUL  med  inslag  av  grönt och  svart  -

en pastarätt  som är en  fröjd  för  både öga och  gom .


HÄR ÄR RECEPTET :

7 dl kokt pasta , -spiraler  eller  skruvar 

1 paket saffran  0,5 g,

1 stor citron

2 dl gräslök

2 dl persiljeblad

2 dl  basilikablad

1 1/2 - 2 dl  riven färsk parmesanost

1 dl olivolja

1 tsk salt ,  nymalen svartpeppar

10 - 12 svarta urkärnade oliver

1 - 2  dl solrosfrön 


SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  pastan  enligt anvisning på paketet .

Häll av  vattnet  men  spara  det .

Rör ut  ca  1  dl  kokspad  med  saffran .

Blanda  ner  det  i  pastan  och  rör  om  så  att  pastan 

får  en  jämn  guldgul  färg .  Låt  pastan  kallna .

TVÄTTA  citronen  i  varmt  vatten .

Riv  skalet, se  till  att  bara  det  gula  kommer   med.

Pressa  ur  saften .

KÖR  gräslök, persilja ,  och basilika till pure i matberedare

eller stav- mixa det  kryddgröna .

Tillsätt  citronskal och ost.  HÄLL  mer oljan i en fin stråle.

Krydda med  salt  och  peppar.  

Späd  med  lite  av kokspadet från pastan .

PRECIS  innan  saffranspastan  ska  serveras  blandas den med såsen , 

tillsätt  även oliver .

Smaksätt med  pressad  citron.

SERVERA  saffranspastan  överströdd  med  solrosfrön .


SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: