HEJSAN !
GRAHAMS-RUTOR MED KESELLA !
Kesella ger en smidig deg och saftiga bröd-rutor .
mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
25 g smör/margarin
1 1/2 tsk salt
2 msk flytande honung
250 g kesella 10 %
3 - 5 dl grahamsmjöl
ca 12 - 13 dl vetemjöl special
GARNERING : pudrat mjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke.
Värm vattnet i en kastrull till fingervarmt , ca 27 grader.
Häll lite degspad över jästen och rör så att jästen löses upp .
TILLSÄTT resterande mängd degspad, smör, salt, honung,
kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special.
ARBETA degen smidig , gärna med maskin.
Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt .
Platta ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
SKÄR plattan i rutor med degskrapa eller oljad kniv .
Låt degen jäsa 20 minuter. SÄTT ugnen på 225 grader .
GRÄDDA i ugnens mitt 5 - 7 minuter .
GOD - JUL !
kesella ,grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar