måndag 29 november 2021

UNDERBARA MATBRÖD ! 20 ST.

 

HEJSAN  !


GRAHAMS-RUTOR  MED KESELLA !

Kesella ger en smidig deg och saftiga bröd-rutor .

mm...!

HÄR ÄR RECEPTET :

50 g jäst

5 dl fingervarmt vatten

25 g smör/margarin

1 1/2 tsk salt

2 msk flytande honung

250 g kesella 10 %

 3 - 5 dl grahamsmjöl

ca 12 - 13  dl  vetemjöl special

GARNERING :  pudrat  mjöl


SÅ HÄR GÖR DU :

SMULA ner jästen i en degbunke.

Värm vattnet i en kastrull till fingervarmt , ca  27 grader.

Häll lite degspad  över jästen och rör så att jästen löses upp .

TILLSÄTT  resterande mängd  degspad, smör, salt, honung,

kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special.

ARBETA degen smidig , gärna med maskin.

Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt .

Platta ut på en bakplåtspappersklädd plåt.

SKÄR plattan i rutor med degskrapa eller oljad kniv .

Låt degen jäsa 20 minuter.   SÄTT ugnen på 225 grader .

GRÄDDA i ugnens mitt 5 - 7 minuter .

GOD  - JUL !




kesella ,grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special .



Inga kommentarer: