lördag 11 december 2021

JULENS JÄTTEFLÄTA , 2 ST.

 


                                   HEJSAN  !

 Om  Ni  bara  visste  vad  fin,  denna  fläta är , den är  klar !

Det  är  riktigt  roligt  att  göra  den .

Dessutom  är  den  naturell, - ingen  smaktillsats,  men  doftar mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

50  g  jäst 

1 msk salt

1 1/2  msk strösocker

7  dl  vatten

2  ägg

1  dl  olja

2  liter  mjöl

PENSLING :

uppvispat  ägg 

vallmofrön 


SÅ HÄR GÖR DU :

LÖS  upp  jästen i salt,  socker  och  lite  av  det  

fingervarma  vattnet ,  37 grader 

tillsätt  äggen,  oljan  och  resten  av  vattnet .

ARBETA  in  mjölet  och  slå  degen  väl  tills

den  släpper  bunkens  kanter .

Lägg degen  på  bakbordet  och  arbeta  eventuellt 

in  lite  mer  mjöl .

VÄND  bunken  upp och  ner över degen  och  låt  

den  jäsa  30  minuter .

Arbeta  degen  igen  och  dela  den  i  2  delar .

Dela sedan varje  del i  3  bitar .

RULLA  till  smala  längder  och  fläta  2  bröd .

Täck  över  med  en  handduk  och  låt  bröden 

jäsa ca  20  minuter .

Pensla  med  uppvispat  ägg  och  strö  över vallmofrön.

GRÄDDA  i  200  grader  i   35 - 40  minuter .

Jättegott med  skinkskiva  på !


LYCKA  TILL !

GOD  JUL !







Inga kommentarer: