söndag 11 april 2021

HAMBURGARE MED ANSJOVIS OCH STEKT ÄGG . 4 PORT .




                                HEJSAN  !

LITE  OVANLIGT KAN MAN TÄNKA ,
MEN ACK SÅ GOTT !
ALLT  GÅR  SAMMAN .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g nötfärs
1 tsk salt
1-2 krm peppar
1 msk osötad  DIJONSENAP
1 tsk timjan
3 msk smör
4 ägg

1 romansalladshuvud
1/2  skivad  rödlök
8 ansjovis-FILE'ER
2 msk kapris .

SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA samman  färs, salt, peppar, senap och timjan 
i en matberedare med kniv .
FORMA  till 4 platta biffar ,  stek dem i smör/margarin
ca 2 minuter per sida tills de är  genomstekta .
Stek äggen .
FÖRDELA  salladen på tallrikar .
Lägg  hamburgarna  och  äggen  ovanpå .
Toppa  med  rödlök, ansjovis och kapris .

Hoppas  på  en  smakrik  lunch .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: