HEJSAN !
När man blandar in lite mer kryddiga smaker från Asien
Om Du har vin till maten, bör vinet ha en viss sötma ,
för att möta kryddigheten .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kycklingfile'
2 vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
1 msk grön currypasta, på burk
2 tsk farinsocker
2 msk asiatisk fisksås
2 morötter
200 g broccoli
1 stor röd paprika
3 salladslökar
2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk, 4 dl
1 msk koncentrerad kycklingfond
saft av 1 lime
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA kycklingen .
Krossa vitlöksklyftorna och rör samman
vitlök, ingefära, currypasta, farinsocker
och fisksås till en slät röra .
SKIVA morötterna . Dela broccolin i små buketter .
Kärna ur paprikan och skär den och salladslökarna
i tunna skivor .
HETTA upp oljan i en gryta och bryn kycklingköttet
hastigt .
Tillsätt kryddröran och fräs under omrörning ca 1 min.
Häll på kokosmjölk och kycklingfond samt tillsätt morötter,
broccoli och paprika .
Koka i 5 minuter tills kycklingköttet är genomkokt .
STRÖ strimlad salladslök på toppen och smaka av
grytan med limesaft .
SERVERA med ris .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar