fredag 1 juli 2022

SOMMARENS GODASTE PAJ , 6 PORT, (lunch / buffe'/ middag )

 


                                       HEJSAN  !


Varmrökt,  kallrökt,  kokt  eller lufttorkad - skinka 

är  den  perfekta  sommarmaten  !     

Forma  till  fina  rullar  eller  rosor och  servera till

paj  eller  potatissallad .

En härlig ostpaj med söta tomater och vindruvor 

som bryter fint mot skinkan .

Här använder jag varmrökt skinka .

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

*PAJDEG :
3 dl vetemjöl

75 g smör/margarin

1 dl kesella 

* FYLLNING :

2 dl lätt kräm fraiche

2 ägg

3 dl riven lagrad ost 

1 /2 kruka basilika

10 cocktailtomater

20 kärnfria gröna vindruvor 

150 g varmrökt skinka

3 msk rostade pinjenötter

UGN : 225  grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

1) PAJDEG :   Lägg mjöl och matfett i en matberedare .

Kör på högsta hastighet tills fettet finfördelats .Tillsätt kesella 

och arbeta degen tills en boll bildats .

Låt degen vila kallt 30 minuter i plastfolie .

2)  KAVLA  eller tryck ut degen i en pajform 28 cm i diameter .

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.

3)  FYLLNING :  Blanda kräm fraiche, ägg och ost .

Finhacka basilikan .  Tillsätt den i äggstanningen .

Häll  blandningen i pajskalet .  Dela tomaterna .

Lägg tomater och vindruvor utmed paj - kanten .

* GRÄDDA  mitt i ugnen tills pajen stelnat, 30 - 40 minuter .

Rulla ihop skinkskivorna som strutar och lägg dem i mitten 

ovanpå pajen .  Strö över nötterna .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: