HEJSAN !
Min mamma gillade detta ! - men inte jag !!
SMAKA ....mm...! himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 - 300 g färsk spenat, hackad
1 msk vatten
2 ägg
1 msk smör/margarin
1 tsk pressad citron
1 msk hackade örter , t ex gräslök, körvel, dragon, dill)
salt och peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) LÄGG spenaten i en kastrull med vatten .
Lägg på ett lock och låt koka på medelvärme
i 1 - 2 minuter tills spenaten har slaknat .
Håll den varm .
2) KOKA under tiden äggen i ca 3 minuter
tills vitorna är fasta och gulan lös .
Skala äggen när de har svalnat .
3) SMÄLT smöret med citronsaften .
Ta kastrullen av spisen och rör ner örterna
och lite salt och peppar .
Lägg upp spenaten på en tallrik med de skalade
äggen ovanpå och häll över örtsmöret .
mm...så gott !
LYCKA TILL !
TIPS !
Man kan tillaga rätten med Vaktelägg, som är
utsökta när de är löskokta .
Använd 2 vaktelägg för varje hönsägg och koka
dem bara i 2 minuter ,
men OBSERVERA att de är svår - skalade .
TACK !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar