HEJSAN !
ETT smakrikt bröd att äta, med smör och ost ,
när andan faller på , mm...!
När Farmor hade hasselnötter över efter JULEN
eller valnötter, så bakade Farmor detta bröd .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
250 g (Kesella, min anteckning)
annars är det (lätt -sur tjockmjölk )
1 msk strösocker
1 - 2 tsk salt
3 - 4 dl grovt hackade hasselnötter
eller valnötter eller hälften av varje
1, 2 - 1, 3 liter Bond - bröds -mjöl/
/lantbrödsmjöl och 4 - 5 dl bakvetemjöl
samma som vetemjöl Special idag .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA jästen .
Häll på vatten . Rör om så jästen löser sig .
2) TILLSÄTT Kesella , socker, salt, nötter och
det mesta av mjölsorterna .
3) ARBETA ihop till en smidig deg .
Låt jäsa övertäckt , ca 45 minuter .
4) TA upp degen på mjölat bakbord .
Knåda den , tillsätt eventuellt mer mjöl .
Forma till 2 limpor Dekorera med nötter .
5) LÄGG på smord plåt .
Låt jäsa , ca 30 minuter
Grädda i 200 grader ca 40 minuter .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar