söndag 13 november 2022

KOKT TORSK MED ÄGGSÅS . ( 2 port, middag) . (smalmat) .

 


                           HEJSAN  !


IDAG blir  SÖNDAGS -MIDDAGEN  .

Kokt  Torsk  med  Äggsås . mm.....!


Det är enkelt och gott koka fisken istället för att steka den .

SERVERAD ; med  äggsås så blir det rena  festmaten .

HÄR ÄR RECEPTET :

2  torskbitar eller Alaska  Pollock  a' 150 g

2 dl fiskbuljong - tärning 

SÅS  :

1 - 2  kokta ägg 

1/2 msk  olja 

1  msk  vetemjöl

1  dl  buljong

1 -2 dl mellanmjölk

salt å vitpeppar 

TILL GARNERING :

1 tsk stenbitsrom  (i liten glasburk)

gräslök

TILL SERVERING ;

hackat kokt ägg , kokt potatis och 

riven morot + valfria grönsaker .


SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA upp buljongen .

LÄGG i fiskbitarna och låt det sakta sjuda 7 - 8 minuter.

HACKA  det kokta ägget .

FRÄS  olja och mjöl i en kastrull .

SPÄD  med buljong och mjölk och låt sjuda 5 minuter .

LÄGG i det hackade ägget och gräslöken .

SMAKA av .    SERVERA med sås, potatis och grönsaker .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: