HEJSAN !
IDAG blir SÖNDAGS -MIDDAGEN .
Kokt Torsk med Äggsås . mm.....!
Det är enkelt och gott koka fisken istället för att steka den .
SERVERAD ; med äggsås så blir det rena festmaten .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 torskbitar eller Alaska Pollock a' 150 g
2 dl fiskbuljong - tärning
SÅS :
1 - 2 kokta ägg
1/2 msk olja
1 msk vetemjöl
1 dl buljong
1 -2 dl mellanmjölk
salt å vitpeppar
TILL GARNERING :
1 tsk stenbitsrom (i liten glasburk)
gräslök
TILL SERVERING ;
hackat kokt ägg , kokt potatis och
riven morot + valfria grönsaker .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp buljongen .
LÄGG i fiskbitarna och låt det sakta sjuda 7 - 8 minuter.
HACKA det kokta ägget .
FRÄS olja och mjöl i en kastrull .
SPÄD med buljong och mjölk och låt sjuda 5 minuter .
LÄGG i det hackade ägget och gräslöken .
SMAKA av . SERVERA med sås, potatis och grönsaker .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar