HEJSAN !
Nu har jag använt lite mindre socker i denna supergoda kaka ,
Mmm .....SÅ himla god !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
Mandelbotten :
1 dl sötmandel, ca 65 g
2 äggvitor
1/2 dl rörsocker strö
HALLONMOUSSE :
4 gelantinblad
3/4 dl grädde , mellan - eller vispgrädde
200 g hallon, färska eller osockrade frysta
och tinade .
1 1/2 dl kesella , 1 % fett
GARNERA MED : Hallon .
SÅ HÄR GÖR DU :
Mandelbotten : Täck en plåt med bakplåtspapper
och rita en rundel som är 20 cm i diameter .
SKÅLLA , skala och mal mandeln .
Vispa äggvitorna till ett hårt skum .
Vänd ner rörsocker och mandel .
BRED ut massan i rundeln . GRÄDDA mitt i ugnen
i 20 minuter . UGN : 175 GRADER ,
HALLONMOUSSE :
BLÖTLÄGG gelantinbladen i kallt vatten .
Vispa grädden .
Ta undan ca 15 bär till garnering och mosa
resten med en gaffel .
Blanda kesella, grädde och bärmos .
Lös upp gelantinet på svag värme och rör ned i smeten .
LÄGG Mandelbottnen på ett fat och klicka på moussen .
GARNERA med hallon och låt stå svalt till serveringen .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar