lördag 28 maj 2022

MANDELBOTTEN MED HALLONMOUSSE, 8 - 10 BITAR .

 


          HEJSAN !


Nu har jag använt lite mindre socker i denna  supergoda kaka ,

Mmm .....SÅ himla god !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :
Mandelbotten :

1 dl sötmandel, ca 65 g

2 äggvitor 

1/2 dl rörsocker strö 

HALLONMOUSSE :

4 gelantinblad 

3/4 dl grädde , mellan - eller vispgrädde

200 g hallon, färska eller osockrade frysta

och tinade .

1 1/2 dl kesella ,  1 % fett 

GARNERA MED :   Hallon .


SÅ HÄR GÖR DU :
Mandelbotten :  Täck en plåt med bakplåtspapper 

och rita en rundel som är 20 cm i diameter .

SKÅLLA , skala och mal mandeln .

Vispa äggvitorna till ett hårt skum .

Vänd ner rörsocker och mandel .

BRED ut massan i rundeln .  GRÄDDA mitt i ugnen 

i 20 minuter .  UGN : 175  GRADER ,


HALLONMOUSSE :

BLÖTLÄGG gelantinbladen  i kallt vatten .

Vispa grädden .

Ta undan ca 15 bär till garnering  och mosa 

resten med en gaffel .

Blanda kesella, grädde och bärmos .

Lös upp gelantinet på svag värme och rör ned i smeten .

LÄGG Mandelbottnen på ett fat och klicka på moussen .

GARNERA  med hallon och låt stå svalt till serveringen .


LYCKA TILL !                                               


Inga kommentarer: