lördag 8 oktober 2022

VITKÅLSPASTA a' la carbonara . 4 port , (lunch ) .



                      HEJSAN  !


"BLANDA den rivna vitkålen med bacon, creme fraiche och riven ost "  mm...!

Krämig  sås med creme fraiche och riven ost smakar gott till den rivna vitkålen  

och de knaperstekta  baconbitarna .  Så himla gott  kan NI tro !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 ganska stor bit vitkål  ca 3/4 kg

2 paket bacon

2 dl creme fraiche

50 g riven pecorino eller parmesanost 

salt och peppar

salladsblad


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  RIV vitkålen med osthyvel eller i matberedare .

Koka upp en stor kastrull med vatten .

2)  KOKA  vitkålen ca 1 minut.  Häll sedan av vattnet .

3)  KLIPP baconen i små bitar och knaper - stek dem .

4)  BLANDA  den rivna vitkålen med bacon, 

creme fraiche och riven ost .

Smaka av med salt och peppar .

5)  SERVERA  med salladsblad , lite extra pepparmix

och mer riven ost för den som önskar .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: