tisdag 9 maj 2023

MINA KÄCKA KALL-JÄSTA FRUKOSTFRALLOR MED LIN - & SOLROSFRÖN , 8 ST.

 


                          HEJSAN  !


DE här frallorna ska DU sätta degen till kvällen innan .

BAKA ut dem , lägg på bakpappersklädd plåt , ställ 

in i kylen till nästa morgon .

På morgonen slår DU på ugnen och när ugnen är klar 

 sätter  DU in bröden .


HÄR ÄR RECEPTET :

25 g jäst

3 dl filmjölk

1 msk linfrö

1/2 dl solrosfrön

1 msk flytande honung

1 tsk salt

1 dl rågmjöl + 1/2 dl till utbakningen 

4 dl vetemjöl

GARNERING :

solrosfrön 


SÅ HÄR GÖR DU :
1) PÅ KVÄLLEN :

Smula jästen i en bunke och lös upp den med filmjölken .

2)  TILLSÄTT LINFRÖN,  solrosfrön, honung och salt .

Arbeta in 1 dl rågmjöl och vetemjölet .

Degen är väldigt kladdig , men arbeta INTE in mer mjöl.

Använd 1/2 dl rågmjöl till att forma 8 st frallor .

( eventuellt med 2 matskedar ,om det är för kladdigt )

3)  LÄGG FRALLORNA på ett bakplåtspapper och ställ 

in dem i kylskåpet att jäsa över natten med en bakduk över.

4)  PÅ MORGONEN :  Sätt ugnen på 250 grader .

Ställ fram bröden i rumstemperatur medan ugnen blir varm .

5)  PENSLA FRALLORNA  med vatten och strö på solrosfröna .

6)  GRÄDDA FRALLORNA mitt i ugnen i ca 10 minuter .


Dessa frallor gjorde jag ofta 

när jag arbetade sent på SUS .

Väldigt Käckt !


LYCKA TILL !


Inga kommentarer: