HEJSAN !
DE här frallorna ska DU sätta degen till kvällen innan .
BAKA ut dem , lägg på bakpappersklädd plåt , ställ
in i kylen till nästa morgon .
På morgonen slår DU på ugnen och när ugnen är klar
sätter DU in bröden .
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
3 dl filmjölk
1 msk linfrö
1/2 dl solrosfrön
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 dl rågmjöl + 1/2 dl till utbakningen
4 dl vetemjöl
GARNERING :
solrosfrön
SÅ HÄR GÖR DU :
1) PÅ KVÄLLEN :
Smula jästen i en bunke och lös upp den med filmjölken .
2) TILLSÄTT LINFRÖN, solrosfrön, honung och salt .
Arbeta in 1 dl rågmjöl och vetemjölet .
Degen är väldigt kladdig , men arbeta INTE in mer mjöl.
Använd 1/2 dl rågmjöl till att forma 8 st frallor .
( eventuellt med 2 matskedar ,om det är för kladdigt )
3) LÄGG FRALLORNA på ett bakplåtspapper och ställ
in dem i kylskåpet att jäsa över natten med en bakduk över.
4) PÅ MORGONEN : Sätt ugnen på 250 grader .
Ställ fram bröden i rumstemperatur medan ugnen blir varm .
5) PENSLA FRALLORNA med vatten och strö på solrosfröna .
6) GRÄDDA FRALLORNA mitt i ugnen i ca 10 minuter .
Dessa frallor gjorde jag ofta
när jag arbetade sent på SUS .
Väldigt Käckt !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar