tisdag 25 juli 2023

HEMBAKADE POLARKAKOR , CA 12 STORA .

 


                 HEJSAN !


JÄTTEGODA  !

HÄR ÄR RECEPTET :

5 dl mjölk

1/2 dl ljus sirap

50 g jäst

6 dl rågsikt

6 dl vetemjöl  (gärna special,)

2 tsk salt

100 g rumsvarmt smör / margarin

 

SÅ HÄR GÖR DU :
1)  LJUMMA  mjölken till 37 grader.

2)  SMULA  jästen i en bunke och rör 

ut med mjölken .

3)  TILLSÄTT  sirap,  rågsikt,  vetemjöl,

salt och det rumsvarma smöret och arbeta

degen i ca 10 minuter i maskin,  eller

dubbelt  för hand .

Degen ska precis gå att ta på utan att fastna

på fingrarna .

4)  TÄCK  bunken och låt jäsa 30 minuter .

5)  SÄTT  ugnen på 250 grader .

6)  TIPPA  upp degen på lätt mjölat bakbord

och knåda ihop .

Kavla ut ca 1 cm tjock  och stansa ut rundlar 

på ca 15 cm i diameter .

Jag använde en ren innerkruka ,

7)  JAG  körde ett varv med kruskaveln också,

men det är inte nödvändigt , för jag pickar dem 

precis innan de ska in i ugnen .

8)  LÄGG  på  plåtar med bakplåtspapper och 

pudra med lite rågsikt .

9)  PICKA bröden noga rätt igenom och baka 

mitt i ugnen i ca  4 - 6  minuter  tills de fått fin 

färg .   -   Brödkakorna  blev så fina ,riktigt bra färg 

10)  LÅT svalna på galler under bakduk .

BRÖDKAKORNA  blev så fina, med riktigt fin färg 

och så goda med bara smör på ....mm !

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: