HEJSAN !
Denna kaka bakas med DINKELMJÖL .
Frasigt, sött, syrligt och
alldeles underbart gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g mandelmassa
150 g smör , rumsvarmt
eller margarin
1 3/4 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
TOPPING :
2 - 3 äpplen i tunna skivor
t ex Ingrid Marie
1 msk mald kanel
2 msk strösocker
1/2 dl pinjenötter
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform
eller en pajform (jag tog en pajform, för den vågiga kantens skull )
ca 24 cm i diameter .
2) RIV mandelmassan fint .
3) RÖR smöret vitt tillsammans med sockret
i en bunke och tillsätt mandelmassan .
4) TILLSÄTT äggen, ett i taget och rör om .
5) SIKTA ner dinkelmjöl, vaniljsocker, bakpulver
samt salt och rör om till en slät smet .
Bred ut smeten i formen .
6) TOPPING :
FÖRDELA äppelskivorna i smeten, pudra över
kanel samt socker.
Strö över pinjenötterna.
7) GRÄDDA kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Känn med en sticka så att den är färdiggräddad .
Låt kakan svalna på ett galler .
8) SERVERA den gärna med vaniljsås eller
vispad grädde .
Pinjenötter är en god topping på äppelkakan .
Hoppas Ni gillar kakan !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar