torsdag 5 oktober 2023

HERR KANTARELLS KVÄLLSFRESTELSE, 4 PORT . LANDGÅNG .

 


                     HEJSAN  !


Jag tänkte göra en landgång med kantareller , 

nu när vi har plockat så otroligt mycket kantareller

 i skog och mark .

Ädelost är ljuvligt gott  tillsammans med 

bacon och kantareller på en  varm  landgång .

Vill DU hellre använda  annan svamp, så är

skogschampinjoner är ett bra alternativ .


HÄR  ÄR RECEPTET :

4 Skivor landgångsbröd

1 paket bacon, 140 g 

4 dl kantareller eller 

annan svamp 

150 g ädelost

1 päron

mangoldskott

eller persilja

UGN : 225 grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  LÄGG brödskivorna på plåt med bakpapper .

Skär baconet i strimlor.

Fräs strimlorna i stekpannan .

Skär svampen i bitar, ta undan några och stek 

för sig .

Lägg resten i pannan med baconet och stek tills

allt har fått lite färg .

2)  HACKA  eller smula ädelosten och blanda 

den med baconröran .

Lägg blandningen på brödskivorna .

Lägg stekta svampbitar ovanpå.

Ställ in i ugnen ca 10 minuter .

3)  SKÄR päronet i tunna klyftor och lägg på 

mackorna .

DEKORERA ;  med mangoldskott eller persilja .

mm...så gott !

ALL LYCKA TILL !

och  

HOPPAS ATT DET SMAKAR !




Inga kommentarer: