HEJSAN !
Jag tänkte göra en landgång med kantareller ,
nu när vi har plockat så otroligt mycket kantareller
i skog och mark .
Ädelost är ljuvligt gott tillsammans med
bacon och kantareller på en varm landgång .
Vill DU hellre använda annan svamp, så är
skogschampinjoner är ett bra alternativ .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 Skivor landgångsbröd
1 paket bacon, 140 g
4 dl kantareller eller
annan svamp
150 g ädelost
1 päron
mangoldskott
eller persilja
UGN : 225 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) LÄGG brödskivorna på plåt med bakpapper .
Skär baconet i strimlor.
Fräs strimlorna i stekpannan .
Skär svampen i bitar, ta undan några och stek
för sig .
Lägg resten i pannan med baconet och stek tills
allt har fått lite färg .
2) HACKA eller smula ädelosten och blanda
den med baconröran .
Lägg blandningen på brödskivorna .
Lägg stekta svampbitar ovanpå.
Ställ in i ugnen ca 10 minuter .
3) SKÄR päronet i tunna klyftor och lägg på
mackorna .
DEKORERA ; med mangoldskott eller persilja .
mm...så gott !
ALL LYCKA TILL !
och
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar