onsdag 11 oktober 2023

MIN GODA EDAMAMESOPPA OCH TOMATSMÖRGÅS ; 2 PERS. (lunch/matlåda)

 

                       HEJSAN !


SÅ HIMLA  GOTT MED TOMATSMÖRGÅS  TILL DENNA SOPPA !

mm...!

HÄR ÄR RECEPTET :

1/2 purjolök

1/2 msk smör/margarin till stekning .4 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

250 g frysta gröna sojabönor (edamame)

1 dl vispgrädde

1/4 kruka basilika

salt och svartpeppar 

TOMATSMÖRGÅS ;

100 g små  tomater 

2 skivor levainbröd (100 g)

1/2 rödlök

40 g mozzarellaost

ca 2 tsk kräm di balsamico

basilikablad


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SÄTT ugnen på 225 grader .

Skiva purjon och fräs i kastrull tills 

den är mjuk utan att ha fått färg .T

Tillsätt vatten och buljongtärning

och koka upp .

2)  TILLSÄTT  sojabönorna och 

koka i 3 minuter.

Mixa slät med grädde och basilika

(kvistar och blad).

Späd eventuellt med vatten , salta

och peppra .

3)  TOMATSMÖRGÅS :

DELA tomaterna och lägg på bröd-

skivorna.

Strimla rödlöken och strö över, riv 

över osten .

Gratinera i ugn ca 5 minuter, tills 

osten smält .

Ringla över lite kräm di balsamico

och toppa med basilika .


SMAKLIG MÅLTID ,

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: