måndag 2 oktober 2023

MINA RUNDA DINKELBRÖD MED SESAMFRÖN , 2 RUNDA BRÖD .

 


                    HEJSAN  !


SAFTIGA bröd som är lika goda dagen efter .

mm...!  riktigt goda !


HÄR ÄR RECEPTET :

50 g  jäst

5 dl vatten 

2 tsk sirap 

2 msk olja

1 tsk flingsalt

6 dl  vetemjöl Special 

5 1/2 dl dinkelmjöl fullkorn 

1 dl dinkelflingor

GARNERING :

sesamfrö och valfri kross .


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SMULA  ner jästen i en degbunke .

Värm vattnet till 37 grader .

Lös upp jästen i lite  av vattnet.

Tillsätt resterande mängd vatten , sirap, 

olja, salt, nästan allt mjöl samt dinkelflingor.

2)  ARBETA  samman med kraftiga tag till 

en deg .

Om det behövs tillsätt mer mjöl ,  degen ska

släppa från degbunkens kanter .

Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter .

3)  SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER .

Dela degen i 2 lika stora delar och forma till 

två runda limpor.

Strö över det Du önskar garnera med .

Låt bröden jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter .

4)  SÄNK TEMPERATUREN TILL 225 GRADER, 

men sätt in bröden omgående i nedre delen av ugnen .

GRÄDDA  25 - 30 minuter .


LYCKA TILL ! 


TIPS !

Knacka på undersidan av brödet 

för att veta att det är klart .

Det ska låta ihåligt och luftigt.

TACK !





Inga kommentarer: