HEJSAN !
SAFTIGA bröd som är lika goda dagen efter .
mm...! riktigt goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk sirap
2 msk olja
1 tsk flingsalt
6 dl vetemjöl Special
5 1/2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl dinkelflingor
GARNERING :
sesamfrö och valfri kross .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA ner jästen i en degbunke .
Värm vattnet till 37 grader .
Lös upp jästen i lite av vattnet.
Tillsätt resterande mängd vatten , sirap,
olja, salt, nästan allt mjöl samt dinkelflingor.
2) ARBETA samman med kraftiga tag till
en deg .
Om det behövs tillsätt mer mjöl , degen ska
släppa från degbunkens kanter .
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter .
3) SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER .
Dela degen i 2 lika stora delar och forma till
två runda limpor.
Strö över det Du önskar garnera med .
Låt bröden jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter .
4) SÄNK TEMPERATUREN TILL 225 GRADER,
men sätt in bröden omgående i nedre delen av ugnen .
GRÄDDA 25 - 30 minuter .
LYCKA TILL !
TIPS !
Knacka på undersidan av brödet
för att veta att det är klart .
Det ska låta ihåligt och luftigt.
TACK !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar