HEJSAN !
DE HÄR ÄR GODA KAN NI TRO !
ALLDELES LAGOM SMAK AV
LITE FÄNKÅLSFRÖ - MUMS !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl standard mjölk
50 g rumsvarmt smör/margarin
3 msk flytande honung
2 tsk salt
1/2 dl solrosfrön
1/ 2 dl vetegroddar
2 tsk stötta fänkålsfrön
4 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
GARNERING :
solrosfrön
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SMULA jästen i en bunke .
Värm mjölken till 37 grader , häll
över jästen och lös upp den .
2, KLICKA ner smöret.
Tillsätt honung , salt, solrosfrön,
vetegroddar, fänkålsfrön, grahamsmjöl
och det mesta av vetemjölet .
Arbeta samman degen väl och låt jäsa
övertäckt ca 40 minuter .
3, STJÄLP upp degen i en bakpappersklädd
långpanna , ca 30 x 40 cm , och platta till .
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter .
4, SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER .
5, MARKERA rutor i degen med en kniv
och pensla degplattan med vatten .
Strö över solrosfrön .
6, GRÄDDA mitt i ugnen ca 15 minuter.
ta ut och skär i rutor .
VARSÅGODA och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar