HEJSAN !
DET HÄR ÄR EN RIKTIG PÅSKTÅRTA
SOM VI HAR DEN TILL !
JAG VET NÅGON SOM GÖR TÅRTAN
TILL
MORS DAG !
VÄLDIGT LÄTT ATT GÖRA .
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTEN :
200 g chokladkex, utan fyllning
100 g smör/margarin
FYLLNING :
400 g färskost , t ex Philadelphia
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl kräm fraiche
8 passionsfrukter
2 dl apelsinmarmelad
GARNERING :
1 passionsfrukt
mynta eller citronmeliss
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
2, MIXA CHOKLADKEXEN med smält smör .
Lägg blandningen i en form med löstagbar kant,
23 cm i diameter .
Grädda bottnen, 10 minuter .
3, FYLLNING : VISPA färskost och strösocker.
Tillsätt äggen , ett i taget under omrörning .
Rör ner kräm fraiche .
Dela 6 av passionsfrukterna mitt itu och pressa
saften genom en sil .
Vänd ner saften i färskost-röran .
SÄNK ugnstemperaturen till 90 grader .
Häll smeten i formen och grädda i nedre
delen av ugnen , ca 1 timme .
Ta ut kakan och låt kakan svalna .
4, KOKA upp marmeladen .
Rör i fruktkött och saft från resterande
2 passionsfrukter och häll det över den
kalla kakan .
Garnera med en passionsfrukt och mynta
eller citronmeliss .
ALL LYCKA TILL !
HOPPAS DET SMAKAR !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar