HEJSAN !
KONSERVERADE PERSIKOR GÖR RUTORNA RIKTIGT SAFTIGA !
NÄR BARNEN BODDE HEMMA DÅ FICK JAG HITTA PÅ
INTE SERVERA SAMMA KAKA SOM SIST ?
DEN HÄR GICK RIKTIGT BRA ,
DEN KAN DU GÖRA IGEN , MAMMA !
SÅ VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 500 g konserverade persikor
4 ägg
3 dl strösocker
100 g smält smör/margarin
1 dl mjölk
1 dl sockerlag från persikoburken
2 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5 1/2 dl vetemjöl (BERTE QVARN )
GARNERING :
Florsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
Skär persikorna i små bitar och låt dem rinna av
i ett durkslag .
Kom ihåg att spara 1 dl av sockerlagen .
2, VISPA ägg och socker pösigt i en bunke .
Tillsätt smör , mjölk och sockerlag .
3, BLANDA ihop bakpulver, vaniljsocker
samt mjöl och tillsätt det i smeten .
Rör ihop allt till en slät smet .
4, HÄLL smeten i en långpanna ca 30 x 36 cm ,
klädd med bakplåtspapper .
Fördela persikobitarna jämnt över smeten .
5, GRÄDDA kakan mitt i ugnen i 22- 24 min .
Låt kakan svalna i formen .
Pudra över florsocker och skär kakan i rutor .
LYCKA TILL , TREVLIG KAFFESTUND !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar