fredag 8 mars 2024

MINA SAFTIGA , PERSIKORUTOR i LÅNGPANNA . 35 - 40 BITAR .

 


                         HEJSAN  !

KONSERVERADE PERSIKOR GÖR RUTORNA RIKTIGT SAFTIGA  !

NÄR BARNEN BODDE HEMMA DÅ FICK JAG HITTA PÅ 

INTE SERVERA  SAMMA KAKA SOM SIST  ?

DEN HÄR GICK RIKTIGT BRA ,  

DEN KAN DU GÖRA IGEN ,  MAMMA !


SÅ VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :

ca 500  g konserverade  persikor

4  ägg

3 dl strösocker

100 g smält smör/margarin

1 dl mjölk

1 dl  sockerlag från persikoburken 

2 1/2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

5 1/2 dl vetemjöl  (BERTE QVARN )


GARNERING :

Florsocker 


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  SÄTT  UGNEN PÅ 200 GRADER .

Skär persikorna i små bitar och låt dem rinna av 

i ett durkslag .

Kom ihåg att spara 1 dl av sockerlagen .

2,  VISPA  ägg och socker pösigt i en bunke .

Tillsätt smör , mjölk och sockerlag .

3,  BLANDA  ihop bakpulver, vaniljsocker 

samt mjöl och tillsätt det i smeten .

Rör ihop allt till en slät smet .

4,  HÄLL  smeten i en långpanna ca 30 x 36 cm ,

klädd med bakplåtspapper .

Fördela persikobitarna jämnt över smeten .

5,  GRÄDDA kakan mitt i ugnen i 22- 24 min .

Låt kakan  svalna i formen .

Pudra över florsocker och skär kakan i rutor .


LYCKA TILL , TREVLIG KAFFESTUND !


Inga kommentarer: