HEJSAN !
PÅ äldre dagar har jag lärt mig att uppskatta olivolja .
En liten skvätt olivolja räcker långt .
Degen ska jäsa över natten .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/4 paket jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
600 g vetemjöl Special
olivolja till formen
14 KALAMATA - OLIVER
1 tsk hel rose'- peppar
1 tsk torkad basilika
flingsalt
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SMULA jästen i en bunke och lös den i vattnet .
Rör i salt och sist vetemjöl . Blanda till en lös deg .
Plasta in bunken och låt degen jäsa över natten i
rumstemperatur .
2, SÄTT UGNEN på 200 grader . Ta fram 2 avlånga
bakformar , 1 1/2 liter . Häll 2 - 3 tsk olivolja i varje
bakform .
3, SKRAPA ut degen i formarna , hälften i varje och
kör runt degen så den får olja runt om . Stick ner oliver.
Strö över rose'- peppar , basilika och flingsalt .
4, GRÄDDA brödet mitt i ugnen i 30 minuter .
Låt svalna galler UTAN bakduk .
Brödet är godast nybakat och lite ljummet , men håller
sig saftigt upp till 2 dagar .
Så himla gott !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar