HEJSAN !
BLANDA JORDGUBBAR MED NEKTARINER
SÅ HIMLA GOTT TILLSAMMANS .
HÄR ÄR RECEPTET
3/4 liter jordgubbar
3-4 nektariner
2 msk potatismjöl
3 msk strösocker
SMULAD KOKOS:
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
150 g smör
GARNERING :
jordgubbar
nektarinklyftor
mynta
strösocker
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
2, KOKOS SMUL :
Blanda mjölmix, havregryn, kokos, och socker
i en degbunke.
Tärna kylskåpskallt smör och finfördela det i
blandningen .
Tryck ut hälften av smulorna i en smord pajform
ca 24 cm i diameter, eller i 4 ugnsfasta portions-
formar.
Förgrädda mitt i ugnen , ca 8 minuter .
3, ANSA och dela jordgubbarna.
Kärna ur och klyfta nektarinerna .
Blanda jordgubbar , nektariner, potatismjöl
och socker i en skål.
Lägg över blandningen i det förgräddade paj-
skalet .
Strö på resterande smulor.
Grädda tills pajen fått fin färg , 20 -30 min .
4, SERVERING : Garnera med skivade jordgubbar
nektarinklyftor och mynta . Strö över lite socker
LYCKA TILL !
TREVLIG MIDSOMMARAFTON !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar