lördag 16 november 2024

APELSINTÅRTA, AV MOSTER KARIN...

 


                        HEJSAN !


På sommaren hände det att jag fick bo hos min 

kusin några veckor  .

Och då kunde moster KARIN göra denna goda tårta .

HÄR ÄR RECEPTET :

BOTTEN :
75 g smör /margarin

6  msk socker

2 ägg

1 1/4 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver 

KRÄM :

2  ägg

2 msk socker

1 msk majsenamjöl

2 1/2 dl mjölk

2 1/2 dl vispgrädde


SÅ HÄR GÖR DU :
1, SOCKER  och smör/ margarin rörs  samman .

Äggen rörs i ett i taget .

Mjöl och bakpulver vänds i .

2,  HÄLL  smeten i en smord  och bröad  rund form

eller i en pajform med löstagbar botten .

3,  GRÄDDNINGSTID :  ca  20 minuter vid 175 graders

ugnsvärme .

TÅRTBOTTNEN får svalna och klyvs i 2 delar runt tårtan.


4,  KRÄM :

ALLA ingredienserna  vispas samman i en tjockbottnad

kastrull och får stå på värmen tills krämen tjocknar .

5,   EN AV  apelsinerna pressas till ca  1/2 dl saft , som 

droppas över bottnarna .

Resten av apelsinerna skalas och , skärs i tärningar och 

övergjuts  eventuellt  med Grand Marnier .

6,  TÅRTBOTTNARNA läggs samman med krämen och 

hälften av apelsintärningarna emellan .

Resten av apelsintärningarna läggs ovanpå tårtan som först

dekorerats  med den vispade grädden .


HOPPAS ATT DET SMAKAR !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: