HEJSAN !
BLANDA JORDGUBBAR MED KLYFTADE NEKTARINER
I DEN HÄR LJUVLIGA SMULISEN .
KOKOS SÄTTER EXTRA FIN SMAK ,
SERVERA GÄRNA MED LITE GRÄDDE ELLER GLASS ;
HÄR ÄR RECEPTET :
1/ 4 liter jordgubbar
3 - 4 nektariner
2 msk potatismjöl
3 msk strösocker
KOKOS- SMUL :
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl rena havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
150 g smör / margarin
GARNERING :
jordgubbar
nektarinklyftor
mynta
strösocker
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER :
2, KOKOSSMULOR :
BLANDA mjölmix , havregryn ,kokos och socker
i en degbunke .
Tärna kylskåpskallt smör och finfördela det i blandningen.
Tryck ut hälften av smulorna i en smord pajform , ca 24 cm ,
i diameter eller 4 ugnsfasta portionsformar .
Förgrädda mitt i ugnen , ca 8 minuter .
3, ANSA och dela jordgubbarna .
Kärna ur och klyfta nektarinerna .
Blanda jordgubbar, nektariner, potatismjöl och socker i en
skål. Lägg över blandningen i det förgräddade pajskalet .
Strö på resterande smulor .
Grädda tills pajen fått fin färg , 25 - 30 minuter .
4, SERVERING :
GARNERA med skivade jordgubbar, nektarinklyftor
och mynta.
Strö över lite rörsocker .
ALL LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar