torsdag 8 augusti 2024

HAVREPANERAD HOKIFILE MED TONFISKSÅS 4 PORT . MIDDAG .

 


                              HEJSAN  !


DET HÄR MÅSTE DU SMAKA PÅ 

SÅ HIMLA GOTT !    

PANERINGEN PÅ FISKEN ÄR DEN .

GODASTE  JAG NÅGONSIN HAFT  -

HAVREKLI .  SÅ HIMLA GOTT !

 

HÄR ÄR RECEPTET :
4 portioner quinoa

2 schalottenlökar

1 gul paprika

1 röd paprika

1 fänkål

150 g små champinjoner

2 dl vitt torrt vin /matlagningsvin

salt och peppar

400 - 500 g  torsk  file  eller

hokifile 

blandad sallad .


SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA  quinoan .  Hacka schalottenlöken fint.                       en kastrull eller gryta .

FRÄS löken i rapsolja i en kastrull eller gryta .

DELA paprikorna och fänkålen i halvstora bitar.

Och fräs tillsammans ,med löken .

Tillsätt de små champinjonerna och låt det hela 

få färg och bli lite gyllene , rör om då och då .

HÄLL på  vinet och smaka av med salt och peppar .

Koka upp och lägg i fisken i mindre bitar .

SÄNK värmen till minimum, och låt stå 5 - 10 min.

KONTROLLERA så att fisken inte kokar för länge .

SALTA och peppra lite på quinoan och servera den 

tillsammans med fisken och en blandad sallad .


LYCKA TILL ,  SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: