HEJSAN !
IDAG ÄR JAG SUGEN PÅ ATT BAKA DENNA
GODA TOSCA ,
SKA DU INTE BJUDA DEN IDAG , BAKA DEN
OCH STÄLL DEN i FRYSEN .
LÅT TOSCAN TINA i EN PLASTPÅSE i
RUMSTEMPERATUR .
DÅ ÄR DEN SOM NYBAKAD !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
knappt 2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
100 g smält smör eller margarin
GLASYR :
50 g smör eller margarin
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel
SÅ HÄR GÖR DU :
1, VISPA ägg och socker tills det pöser -
Bäst är att använda elvisp .
TILLSÄTT mjölet , som först blandats
med bakpulvret .
Blanda även ner mjölken och sist smält,
avsvalnat fett .
2, HÄLL smeten i en väl smord och bröad
form och grädda kakan i 175 graders ugnsvärme
i ca 25 minuter .
3, GÖR under tiden glasyren genom att lägga
alla ingredienser i en liten kastrull .
VÄRM det hela försiktigt, men låt det ej komma
i kokning , för då kan glasyren sockra sig .
4, BRED ut glasyren över den knappt färdiga
kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter
eller tills glasyren fått läcker ljust brun färg .
NU ÄR DET KLART !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar