tisdag 10 juni 2025

MITT GODA RÅGBRÖD MED FÄNKÅLSFRÖN . 2 BRÖD .

 


                              HEJSAN  !


DETTA BRÖD,  passar perfekt både till frukost och till middag .

TIPS : DU kan variera  ditt bröd genom att tillsätta kummin eller

hackade örter .


HÄR ÄR RECEPTET :
25 g färsk jäst 

5 dl mjölk 

1 tsk salt

2 msk Lindahls Kak @ Brödsirap 

med honung

9 dl vetemjöl

3 dl grovt rågmjöl

2 msk fänkålsfrön

1 dl vetemjöl till utbakning.


SÅ HÄR GÖT DU :

1,  SMULA ner jästen i en bunke

och tillsätt rumstempererad mjölk.

Blanda tills jästen har smält.

2,  RÖR ner salt, Lindahls Kak @Brödsirap

med honung samt fänkålsfrön .

3,  TILLSÄTT rågmjölet samt vetemjölet och

arbeta degen i maskin i ca 15 minuter .

4,  TÄCK bunken med en kökshandduk och låt

jäsa i ca 45 minuter i rumstemperatur .

5,  KNÅDA degen på en mjölad bänkskiva och

dela i två delar .

6,  FORMA  två avlånga bröd och lägg på en  plåt

med bakplåtspapper .

7,  LÅT jäsa i ca  45 minuter under en kökshandduk.

Sätt ugnen på  225  grader .

8,  GRÄDDA bröden i mitten av ugnen i ca 40 minuter .


Jättegott med riktigt smör och ost på .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: