HEJSAN !
DETTA BRÖD, passar perfekt både till frukost och till middag .
TIPS : DU kan variera ditt bröd genom att tillsätta kummin eller
hackade örter .
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g färsk jäst
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk Lindahls Kak @ Brödsirap
med honung
9 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 msk fänkålsfrön
1 dl vetemjöl till utbakning.
SÅ HÄR GÖT DU :
1, SMULA ner jästen i en bunke
och tillsätt rumstempererad mjölk.
Blanda tills jästen har smält.
2, RÖR ner salt, Lindahls Kak @Brödsirap
med honung samt fänkålsfrön .
3, TILLSÄTT rågmjölet samt vetemjölet och
arbeta degen i maskin i ca 15 minuter .
4, TÄCK bunken med en kökshandduk och låt
jäsa i ca 45 minuter i rumstemperatur .
5, KNÅDA degen på en mjölad bänkskiva och
dela i två delar .
6, FORMA två avlånga bröd och lägg på en plåt
med bakplåtspapper .
7, LÅT jäsa i ca 45 minuter under en kökshandduk.
Sätt ugnen på 225 grader .
8, GRÄDDA bröden i mitten av ugnen i ca 40 minuter .
Jättegott med riktigt smör och ost på .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar